Уређење Борковца, трим стазе, старог базена, изградња пешачко-бициклистичек стазе

Екологија је један од приоритета Општине Рума и председнице Александре Ћирић, која је на последњој скупштини најавила да Рума улази у пројекат изградње пешачко – бициклистичке стазе дуж потока Борковац, од улице 15. мај па до Борковца.

„Радимо експропријацију земљишта да би се могло ући у реализацију однсоно израду плана и реализацију. Ту смо добили подршку ЈВП „Водевојводине“ у износу од 30 милиона динара, а ми улажемо 24 милиона динара за чишћење самог канала и уређење пешачко бициклистичке стазе“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Како је најавила, велики је број активности планиран за излетиште Борковац.

„Такође до краја године ћемо урадити и трим стазу на Борковцу, затим простор око старог базена који ће бити намењен за спортске и рекреативне активности, потом пошумљавање парк шуме Борковац,а   већ од наредне године уређујемо плажу на нашем прелепом  језеру које сада могу да кажем није толико репрезентативно, али  од наредне године уз велики труд и залагање читавог тима Општине и извршне власти  Борковац ће бити веома популарно излетиште и веома популарна  туристичка дестинација овог дела Срема“, рекла је председница. 

Подсетимо, до сада су завршене јавне набавке за уређење простора старог базена, где ће бити изграђена два терена за кошарку, и по један терен за мали фудбал, тенис, одбојку и теретану на отвореном, као и набавка за изградњу трим стазе по систему кључ у руке, у оквиру које ће бити урађена документација и реализација сређивања трим стазе и поставке 12 нових справа за вежбање.