Уређење Борковца и уклањање нелегалних објеката

borkovac
borkovac

Румско излетиште Борковац ускоро може постати права туристичка атракција, с обзиром на то да Општина Рума има у плану озбиљне радове када је у питању атрактивност овог излетишта.

„Већ наредних дана, у току наредних месец дана урадићемо тартан стазу, поново ће бити реновирана. Затим ћемо уредити и справе за вежбање на тој тартан стази, уредићемо шеталиште и простор око старог базена. Сам простор око старог базена биће преуређен у игралиште односно у спортске терене – кошаркашки или одбојкашки, али углавном биће адекватно урађен, а простор око старог базена биће преуређен у дечије игралиште и за одмаралишта за излетиште“, најавила је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Затим креће и друга фаза која подразумева даље уређење самог језера, обале, и уређења читавог језера односно обласког појаса око језера, што значи уређење стазе и уклањање нелегалних објеката.

“Имамо информације и са лица места, с обзиром да сам обилазила локацију, видим да људи већ сами уклањају те нелегалне објекте, тако да видим да ту неће бити неких већих проблема. Све радимо у циљу улепшавања града, односно претварања нашег излетишта у једну од најлепших туристичких дестинација, што је свакако у интересу свих Румљана да имамо једно лепо место за уживање и одмарање, а потом и за све туристе који долазе, да имамо шта да им покажемо и да то буде нешто чиме ћемо се сви заједно поносити”, изјавила је председница. 

За прву фазу радова, односно уређење простора око базена из буџета Општине Рума издвојен износ од 18 милиона динара, док је Министарство за заштиту животне средине определило средства за сађење 1700 стабала дрвећа. Борковац ће се уређивати и у сарадњи са Општином Ириг која је већински власник Борковца, а уз подршку Покрајинске владе.

Весна Самарџија