Unapređenje infrastrukture

U poslednjim danima oktobra nastavljena je izgradnja kanalizacione mreže i najkritičnijim ulicama u Novoj Pazovi i to je jedna od brojnih infrastrukturnih investicija koje Opština Stara Pazova  sprovodi u ovom mestu.

U ulicama Boška Buhe i dr Slobodana Jovanovića decenijama je čekana nova kanalizaciona mreža jer spadaju u najproblematičnije tačke i najuže ulice u ovom naselju. Prema rečima predsednika staropazovačke opštine Đorđa Radinovića izgradnja kanalizacione mreže će se, prema aktuelnom planu kapitalnih investicija, raširiti i na druga urbana mesta u Opštini, i taj nastavak investicija će se sprovesti po modelu javno-privatnog partnerstva.

-Zahvaljujući odličnoj saradnji sa resornim sekretarijatom pokrajinske Vlade, a svakako i odličnoj saradnji sa republičkom Vladom, naša lokalna samouprava po modelu sufinansiranja nastavlja izgradnju kanalizacije u Novoj Pazovi-  rekao je Radinović.

Radinović je podsetio da je u Novoj Pazovi u poslednje dve godine  izgrađena nova kanalizaciona mreža u Vojvođanskoj ulici i ulici Poljski put, kompletno zamenjene stare azbestnie cevi sa novim vodovodom u ulicama Vojvode Putnika i kneza Mihajla, Miloša Obilića.

-Izvesno je da ćemo novu kanalizacionu mrežu sa velikim obuhvatom prvo graditi u urbanim celinama u Staroj i Novoj Pazovi i Starim i Novim Banovcima, a investiranje će se vršiti po najefikasnijem, i ekonomski najisplativijem modelu – modelu javno-privatnog partnerstva. Pripreme su uveliko u toku, uloženo je puno vremena i truda, zato smo posebno ponosni što ćemo kao lokalna samouprava konačno ovom izgradnjom razrešiti višedecenijske probleme naših građana-  izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Privreda i infrastruktura Pazove“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*