„Ukradena bezbednost“, predavanje za decu i roditelje

U prostorijama SSŠ „Branko Radičević“ u Rumi, dva predavanja održao je Igor Jurić, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“. Jedno predavanje je bilo namenjeno deci, odnosno učenicima te škole, dok je drugo pod nazivom „ukradena bezbednost“ bilo namenjeno odraslima.

U prepunoj zbornici, ove rumske srednje škole, najpre je održano predavanje koje nosi naziv „Tijana klik“, i koje je bez sumnje ostavilo snažan utisak na učenike te škole, kojima je i bilo namenjeno. Nakon odslušanog predavanja i odgledanih filmova o nasilju, otmicama i drugim temama, mnogi učenici su potvrdili da ih je to osvestilo, te da će sasvim sigurno u budućnosti više pažnje posvetiti bezbednosti na internetu.

Nakon predavanja za učenike, osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić, vrlo realistično, na momente surovo i oštro, govorio je o lošim pojavama u društvu. Ta tribina, namenjena je kako učenicima srednjih škola, tako i roditeljima koji nemaju priliku da se često informišu o svim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu.

Tribina je probudila veliko interesovanje i dece i roditelja upravo zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko ili malo govori, a odnosi se na trgovinu ljudima, trgovinu organima, seksualnu i radnu eksplloataciju, pedofiliju, nasilja nad decom i među devom, kao i zloupotrebi interneta. S toga, kako je istakao Igor Jurić, mnogi roditelji danas nisiu svesni koliko je bezbednost dece na internetu ugrožena i održano predavanje upravo ima za cilj da kroz filmove koji su snimljeni na osnovu istinitih događaja, ukaže ljudima na to da stvarnost nije onakva kakvu je mi na neki način doživljavamo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*