Уклањање нелегално изграђених објеката на Борковцу

У склопу радова на уређењу Парк шуме Боравац, приобаља и језера, данас су почели радови на уклањању нелегално изграђених објеката на парцелама које припадају Општини Рума.

„Ми смо се обавезали да ћемо то урадити. Обећали смо још у пролеће да ћемо уредити Борковац, да ће постати најлепше и најомиљене излетиште сурграђана. Овде се налазило 30 објеката у виду приколица и камп кућица, ми смо слали обавештења, од стране инспекције, грађани су имали времена да уклоне објекте. Ова парцела ће бити приведена намени где ће бити изграђени терени за разне спортове, клупе, а биће уређена и плажа како би грађани могли да имају лепо изграђено излетиште где ће уживати“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Председница Општине је навела и да је неопходна измена планске документације, а да се сви послови у вези са уређењем Борковца раде у сарадњи са Општином Ириг, која и јесте већински власник Борковца, с обзиром на то да је румска територија до краја плаже, а све даље од плаже према Фрушкој Гори, припада Иригу.

„Овде је граница између општине Ириг и Општине Рума. На нашој територији су идентификовани сви нелегално изграђени објекти, има их 56, очекује нас велики посао, а ја бих апеловао на људе да не долазе да легализују јер свакако немају основа за легализацију“, изјавио је Тихомир Стојаковић, председник Општине Рума.

Сличне слике се могу очекивати и на територији Општине Ириг у наредном перуоду за све оне објекте који не буду били уклоњени.

Уређење Парк шуме Борковац од изузетног је туристичког значаја како за Руму тако и за Ириг, сматрају председници две Општине, наводећи да је након много година сарадња између Руме и Ирига поново на високом нивоу.