У уторак Скупштина у Руми: На дневном реду извршење буџета, формирање Комуналне милиције и додела награда поводом Дана града

У уторак 22. новембра са почетком у девет часова у просторијама Културног центра биће одржана 25. седница Скупштине Општине Рума. За дневни ред је предложено 23 тачке, од којих су скоро све претходно усвојене на већу. Једна од најважнијих јесте одлука о извршењу буџета за првих девет месеци ове године, што је и законска обавеза.

“Већ за тих првих девет месеци видимо успешно извршење буџета Општине Рума које прелази 60 процената извршености буџета, што значи да ћемо до краја ове календарске године можемо очекивати извршење буџета 80, аможда чак дођемо и до 90 посто укупног извршења буџета што говори о нашој одговорној управи, односно нашем одговорном раду и успешном и квалиететном пословању што је заправо и био наш циљ.“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Једна од важнијих одлука које треба да се усвоје јесте о одлука о увођењу Комуналне милиције на територији Општине Рума.

“Планирамо да од наредне године уведемо Комуналну милицију у нашој Општини која ће бројати десет радника са начелником комуналне милиције. Циљ оснивања комуналне милииције јесте да повећамо ефикасност рада комуналне инспекције значи све оно где комунална инспекција стајеса својим надлежностима, ту ће комунална милиција имати продужене руке. То је пре свега поштовање комуналног реда и безбедности – потшовање одлука о графитима на зградама, да се поштује одлука о паркирању, о јавним површинама у смислу рекламог материјала, цртања, вандализма, да нема висе ситуација са Паркићем бродићем“, навела је председница.

Једна од важнијих одлука које треба да буду донесене јесте и одлука о лауреатима годишњих признања Општине Рума за 2022. годину и то све у сусрет дану општине који се обележава 24. новембра. Требало би да буду усвојени и извештаји о раду појединих јавних предузећа и установа за прошлу годину.