U toku završni radovi na rehabilitaciji Grebenskog puta

„Počeli su radovi na poslednjoj, najugroženijoj deonici Grebenskog puta u dužini od gotovo pet kilometara, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 220 miliona dinara“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na deonici od raskrsnice sa državnim putem prvog reda Ib-21 (Novi Sad – Ruma) do raskrsnice sa državnim putem drugog reda IIb-313 (Rakovac–Vrdnik).

Podsetivši na to da su sada rekonstruisane i deonice Banstol – Odmaralište Elektrovojvodine – Iriški venac, predsednik Mirović je istakao da će na proleće, kada radovi na ovoj deonici budu završeni, Grebenski put biti kompletno obnovljen.

„Završetkom radova ispunićemo obećanje dato na početku mandata ove Vlade, a to je da ćemo završiti rehabilitaciju najygroženijih delova Grebenskog puta, na korist svih građana“, poručio je predsednik, ističući da je uređenje fruškogorskih saobraćajnica veoma značajno i zbog razvoja turizma.

Predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović izjavio je da su radovi na rekonstrukciji Grebenskog puta izuzetno važni, kako za meštane, tako i za turiste, kojima će na ovaj način biti olakšan dolazak do svih destinacija na Fruškoj gori.

Današnjem obilasku prisustvovali su i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

Izvor: Saopštenje, Biro za odnose sa javnošću Pokrajinske vlade

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*