Finansijski podsticaj za poljoprivrednike u Sremskoj Mitrovici

Poljoprivrednici na području grada Sremska Mitrovica i ove godine mogu računati na pomoć tamošnje Agencije za ruralni razvoj, kroz značajnu finansijsku pomoć iz lokalnog budžeta. Za nekoliko konkursnih linija opredeljeno je 7 miliona dinara. Ono što je sada aktuelno je raspodlea sredstava za seoska turistička domaćinstva za šta je opredeljen milion dinara.

Za lica koja se bave seoskim turizmom na području grada Sremska Mitrovica aktuelan je  konkurs za dodelu sredstava u oblasti marketinga. S obzirom na to da sličan konkurs ne postoji ni na pokrajinskom ni na republičkom nivou, očekuje se  veliko interesovanje za ovaj konkurs  za koji je opredeljen milion dinara.

Imajući u vidu činjenicu koliko je osiguranje useva važno, u Sremskoj Mitrovici će ove godine biti obezbedjeni podsticaji za upravljanje rizicima premije osiguranja ratarskih, povrtarskih, voćarskih kultura i vinove loze, ali i umatičenih životinja. Maksimalni iznos sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja poljoprivrede po jednoj prijavi iznosiće 20.000 dinara, a ukupno je za ovu namenu predviđeno 5.000.000 dinara.

Iz agencije podsećaju i na program za subvencionisanje kamate na kredite namenjene razvoju privrednih subjekata u Sremskoj  Mitrovici. Sredstva iz ovog programa namenjena su za subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava i za finansiranje tekuće likvidnosti za mikoro i mala pravna lica i preduzetnike koji se bave poljoprivredno-prehrambenom proizvodnjom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*