U Sremskoj Mitrovici obeležen međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Dan ružičastih majica, Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
obeležen je danas i u Sremskoj Mitrovici. Tim povodom Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa Asocijacijom učeničkih parlamenata organizovali su tribinu pod nazivom „Moja osoba od poverenja-školski policajac“. Cilj tribine bio je upoznavanje učenika sa problemima vezanim za vršnjačko nasilje, ali i osobama kojima se, u tim slučajevima, učenici mogu obratiti za pomoć.
Tribini su prisustvovali članovi učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola, a cilj tribine bio je upoznavanje učenika sa problemima vezanim za vršnjačko nasilje, ali i osobama kojima se, u tim slučajevima, učenici mogu obratiti za pomoć.
Svaka poslednja sreda u februaru obeležava se kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ove godine, Gradska uprava za obrazovanje u saradnji sa Asocijacijom učeničkih parlamenata organizovali su tribinu pod nazivom „Moja osoba od poverenja – školski policajac“.
Nasilje je u raznim oblicima deo naše svakodnevnice. Iz tog razloga, ovakvi
programi i akcije su potrebni kako bismo odgojili društvo za bolje i sigurnije sutra.
Dan ružičastih majica je ime dobio po inicijativi koju je 2007.godine pokrenula grupa aktivista u Kanadi nakon što je učenik lokalne škole maltretiran od strane grupe vršnjaka, jer je došao u školu obukavši
roze majicu, kako bi svojoj majci oboleloj od karcinoma pružio podršku. Nesebičan čin prijateljstva, saosećanja i podrške se desio već narednog dana, kada su njegovi drugovi iz razreda došli u školu u roze majicama. Tim činom je roze majica postala zaštitni znak i podrška svakom detetu koje prolazi kroz nasilje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*