Nepovoljna epidemiološka situacija u Sremu (VIDEO)

Epidemiološka situacija u Sremu i dalje je vanredna sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima, rekla je nakon sednice Štaba za vanredne situacije dr Nada Zec Petković, direktorka mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje. Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom u Sremu iznosi 519, od čega 117 u Sremskoj Mitrovici, 173 u Staroj Pazovi, 71 u Rumi, 68 u Inđiji, 8 u Irigu, 43 u Šidu i 39 u Pećincima.

U protekla 24 časa, u Sremu je zabeleženo 39 novoobolelih, od čega 6 u Sremskoj Mitrovici, 17 u Staroj Pazovi, 4 u Rumi, 7 u Inđiji, 1 u Irigu, 2 u Šidu i 2 u Pećincima. Veći porast broja novoobolelih beleži se u Staroj Pazovi i Pećincima.
Vakcinacija protiv korona virusa u Sremskoj Mitrovici se nastavlja. Kako je
nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije istakao načelnik Službe opšte medicine u mitrovačkom Domu zdravlja dr Adil Elhag, trenutno se vrši vakcinacija prvom dozom Fajzerove i Astra Zeneka vakcine.

Doktor Adil je izneo podatke i o broju pregleda u kovid ambulanata, a kako se moglo čuti, epidemiološka situacija u Sremu i dalje je vanredna sa
stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Ukupan broj aktivnih
slučajeva zaraženih korona virusom u Sremu iznosi 519, od čega je u Sremskoj Mitrovici 117 osoba obolelo.

U Korona centru mitrovačke bolnice trenutno se nalazi 56 osoba. Na kovid
odeljenjima leži njih 49, od čega 27 pozitivnih, a 15 osoba čeka rezultate. Sedam osoba je na intenzivnoj nezi, od čega pet na respiratorima i dvoje na kiseoničkoj podršci. Sremski okrug i dalje prednjači po broju vakcinisanih građana, ali kako ističu lekari nije vreme za opuštanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*