U rumskoj opštini postavljene cisterne sa besplatnim dezinfekcionim sredstvom

Od danas građani rumske opštine mogu da dodju do dezinfekcionog sredstva bez ikakvih problema. Na nekoliko punktova u gradu i selima opštine postavljene su cisterne sa dezinfekcionim sredstvom koje će biti na raspolaganju građanima dok traje vanredno stanje.

„Postavljamo danas po gradu 4000 litara dezinfekcionog sredstva u sve četiri mesne zajednice, 2000 litara na trgu, 1000 litara kod Druge Mesne zajednice na Bregu i 1000 litara na raskrsnici Glavne i Sremske ulice, odnosno kod naselja Tivol. To isto ćemo uraditi u svim seoskim mesnim zajednicama. Građani mogu da dođu sa svojom ambalažom, sa svojm flašom, da natoče sredstvo i da dezinfikuju kuće. Ono što bih ja apelovao je da nema potrebe da toče velike količine, ovde će od danas pa do kraja ove borbe, da stoje cisterne. Svakog dana ćemo da kontrolišemo, dovozimo, dolivamo dezinfekciono sredstvo, obezbedili smo ga u dovoljnim količinama, tako da građani mogu da uzimaju kolike su im dnevne ili nedeljne potrebe. Nema potrebe da se prave zalihe jer u svakom momentu mogu da koriste ova sredstva i rade na svojoj zaštiti“, rekao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

„Naš Vodovod čeka određene delove ne bi li svoj hidrogen aparat mogao da preradi pa da počne proizvodnju, koliko su stručnjaci utvrdili moguće je da proizvode 1000 litara dnevno, to su sredstva koja su potrebna za kliničke centre i bolnice… Ovo dezinfekciono sredstvo nije iz tih hidrogen aparata, ali verujem da će i naš Vodovod verovatno od srede početi i priključiti se i Sremskoj Mitrovici i Šidu da obezbedi određene količine koje koriste klinički centri širom Srbije, najviše u Beogradu“, dodao je predsednik Mančić..

„Žutom zaštitnom trakom ograđujemo, obeležavamo parkove, mobilijare, igrališta, da skrenemo pažnju da je i ta zabrana na snazi, da se što manje ljudi i dece zadržava u tim prostorima. Pokušavamo na sve načine da tu svest kod svih nas podignemo na viši nivo i da shvatimo da koliko se budemo svi odgovorno uključili u sve ovo toliko će nam mnogo bolje biti i posledice će biti mnogo manje“, rekao je danas predsednik Opštine Ruma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*