U Rumi obeležen Dan planete Zemlje (VIDEO)

Uticaj intezivne poljoprivrede na životnu sredinu je veoma važan, jer poslednja istraživanja pokazuju da se jedna trećina svetskog plodnog zemljišta izgubi, a potrošnja vode se udvostručuje, rekla je između ostalog učenicima rumske poljoprpvredne škole Milana Vondraček, diplomirani inženjer poljoprivrede. Ona ističe ističe negativan uticaj pesticida i mineralnih đubriva na životnu sredinu, kao i emisiju štetnih gasova iz poljoprivrede.

Učenici poljoprivredne škole zainteresovani  su za ovakva predavanja. Tema je veoma zanimljiva, a nova znanja će svakako primeniti i prenositi ih drugima.

Na životnu sredinu ima uticaj svaki pojedinac, svaki stanovnik planete Zemlje, zbog toga svako od nas treba da doprinese njenom očuvanju, poručuje Milana Vondraček.

Nije neobično što je ovo predavanje održano baš u poljoprivrednoj školi u Rumi. Njeni učenici su budući stručnjaci iz te oblasti, a u svom radu moraju voditi računa između ostalog i o životnoj sredini, pa je najbolje da takva znanja steknu odmah na početku svog školovanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*