У плану реконструкција Дома културе у Стејановцима

Дом културе у Стејановцима је зграда која када је сагађена је била велелепна грађевина. Међутим данас, под зубом времена вапи за улагањима и сређивањем. Општина Рума има намеру да ову зграду која краси сами центар села преуреди и врати јој стари сјај, најавила је заменица председника општине Рума приликом недавног обиласка радова на реконструкцији сеоске школе.

„Радимо на нашем Дому културе. То је зграда у коју није улагано још од 70 и неке када је било Знање имање. Тада је последња била нека реконструкција. Ми смо једно мало село које користи тај дом културе. Обично та мала села имају мало деце и слабо се користи“, рекла је Биљана Поповић Јовановић, заменица председника Општине.

Она је подсетила да Стејановци имају врло активно фолклорно друштво које одржава редовне пробе неколико пута недељно, а такође дом служи и за одржавање различитих манифестација.

„Нама је само потребно да он уде репрезентативан. Он јесте за оно време стварно био урађен по неким високим стандардима и то се види. Он и даље стоји, али питање колико и прокушнајва и бина је већ оштећена од тог прокишњавања“, навела је заменица. 

Она је такође појаснила да је Општина ушла у процедуру за сређивање папира везаних за ову зграду, јер како је навела, постоје у имовинским папирима неке хипотеке које су остале још од задруге, те тако ће Општина моћи да улаже у овај објекат тек када у потпуности постане њено власништво.