U parku Gerontološkog centra u Rumi 90 novih sadnica

Članovi Ekloške sekcije Gerontološkog centra „Srem“, među kojima su i korisnici i zaposleni, posadili su danas u parku Gerontološkog centra 90 sadnica crnog bora, a sve u okviru akcije „Za zeleniju Vojvodinu“ Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

„Zelena nedelja“ u AP Vojvodini ustanovljena je na osnovu Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je, na predlog Pokrajinske vlade, usvojila Skupština Vojvodine, a trajaće od 2. do 6. decembra. U okviru nje, na zelenim površinama oko javnih ustanova u celoj pokrajini biće posađeno 10.000 novih sadnica topole, breze, crnog bora, hrasta i katalpe.

Korisnici Gerontološkog centra iz Rume su izuzetno zadovoljni i srećni jer ovakve akcije postoje, jer kako kažu, to im ispunjava i ulepšava vreme koje provode u domu. Najupornijima ni hladnoća nije smetala da danas izađu i sa zadovoljstvom sade nove stabljike, koje će u budućnosti praviti lep hlad. Devrnja Milica, radno okupacioni terapeut, istakla je da će ova sadnja umnogome ulepšati život korisnicima gerontološkog centra, jer kako navodi, oni veoma uživaju u vremenu  provedenom u parku.

Akcije ozelenjavanja organizuju se u Novom Sadu, Bačkom Petrovcu, Zrenjaninu, Mačvanskoj Mitrovici, Vrbasu i Rumi, u ustanovama kojima je osnivač AP Vojvodina—socijalnim i zdravstvenim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*