Trgovci na pijacama nezadovoljni prodajom

Ovih dana na pijacama se najviše traži arpadžik jer se blizi vreme setve. Pored arpadžika dobro se prodaje i beli luk, što prodavci pravdaju trenutnom epidemiološkom situacijom. I dalje se dobro prodaju zelenena salata, spanač i mladi luk. Ipak, trgovci nisu zadovoljni prodajom, jer mnogi kupuju u velikim trgovinskim centrima, ali i brojnim piljarnicama.

Prodaja na pijacama baš i ne ide onako kao bi trgovci voleli. Iako je na tezgama ponuda nikada bolja, prodaje se samo jedan manji deo. Ovih dana najviše se prodaju beli luk i arpadžik koji košta 200 dinara za kilogram.

Na pojedinim tezgama može se kupiti samo voće. Ima onih prodavaca koji su se odlučili samo na jednu voćnu vrstu, ali kažu da se slabo kupuje. Konkurencija su im kažu veliki tržisni centi i brojne piljarnice.Sync Predrag Obrić prodavac na pijaci

Inače cene se nisu menjale u odnosu na prethodni mesec tako da mladi luk košta 100 dinara, šargarepa je 50 dinara, a salata je 40 dinara za komad. Ovih dana na pijacama se prodaje i cveće u susret predstojećem prazniku danu žena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*