
Poslednja dva dana septembra u Staroj Pazovi bila su u znaku druge po redu turističko-gastronomske manifestacije „Gastro Srem 2017. godine“. Pod sloganom „U Sremu se dobro jede, baš“ okupilo se preko 60 izlagača hrane, pića, proizvođača mesnih i mlečnih proizvoda, meda, vina i rakije. Organizovano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, a manifestaciju je svečano otvorio predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.
Kako i red nalaže domaćin manifestacije, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović otvorio je ovaj događaj na trgu Dr Zorana Đinđića rečima da će manifestacija postati tradicionalna jer se u Sremu uvek cenila dobra i ukusna hrana.
„Znamo da se u Sremu uvek dobro jelo, što se vidi na nekima od nas da je kuhinja bogata i obećavamo da će se ova manifestacija održavati tradicionalno svake godine“, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova


„Kao i do sada trudimo se da budemo malo drugačiji, pa smo i ove godine bili tu da predstavimo jednu mini kuhinju iz našeg Srema, a specijalitet koji sada promovišemo je bundeva“, rekla nam je predsednica Udruženja žena „Golubinačke golubice“ Golubinci
Branka Lihvarček, predsednica Udruženja žena „Vilin salaš“ Maradik
Posetiocima su se predstavile u umetničke radionice, sekcije žena koje čuvaju recepte i rukotvorine predaka, čuvari starih zanata, rečju-kulturne i gastronomske tradicije ove opštine i Srema. Pored izložbenog dela, organizovano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe i mnoštvo degustacija sremskih specijaliteta. Na otvorenoj pozornici, tokom dva dana Festivala nastupili su folklorni ansambli iz Stare, Nove Pazove, Vojke, Novih Banovaca, tamburaši iz Golubinaca, gosti iz Rume i Beške a svečano je zatvorio koncert „Lexington benda“.

Leave a Reply