Konji ponovo kaskaju Malom Remetom: Manifestacija koja je kruna sela (VIDEO)

Da je jedno od najmanjih fruškogorskih sela Mala Remeta počelo put svog oživljavanja, pokazala je treća po redu manifestacija „Konji ponovo kaskaju Malom Remetom“. Program je organizovao Konjički klub „Fruškogorski ždrebac“ Mala Remeta, pod pokroviteljstvom Opštine Irig.

Ove godine manifestaciji su se odazvali konjari ne samo iz Srema, već i šire.  Bilo je upregnuto čak 35 fijakera, koji su se vozili okolinom sela i selom, kroz vinariju Deurić i zasade jabuka „Atos fruktum“, te pored etno objekta „Fruškogorska Lugarnica“, a doživljaj su upotpunli svi meštani i vredne domaćice koje su ispred svake kuće zaustavljale kolonu sa slatkim i slanim specijalitetima.

Dragan Milošević, predsednik Saveta Mesne zajednice Mala Remeta kaže da je prezadovoljan odzivom gostiju i posetilaca.

“Sve više i više se čuje za naše malo selo, a do nedavno nismo trebali nikom. Pre dve godine smo dobili put, došli su i novi ulagači, a naša konjička manifestacija je samo kruna svega toga”, dodaje Milošević

Tako i jeste, ovo selo ima svega 52 kuće i oko stotinu stanovnika. Zahvaljujući novom zasadu jabuka, vinariji i ugostiteljskim objektima, narod je počeo da radi, turista je sve više, pa je selo pre dve godine dobilo i novu saobraćajnicu koja Remetu povezuje  sa glavnim putevima.

Predsednik Opštine Irig, Stevan Kazimirović, deli isto mišljenje i kaže da će Mala Remeta u narednim godinama biti poznato selo, koje će svojim prirodnim lepotama, manastirom, ugostiteljskim i proizvodnim voćarskim i vinskim objektima privlačiti sve veći broj turista.

A kad je selo malo, logično je da su svi stanovnici, pored organizatora Konjičkog kluba i pokrovitelja Opštine Irig, pomogli da treća fijakerijada bude uspešnija od prethodne dve.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*