Titel: Poseta ruske delegacije

Visoka delegacija ambasade Ruske Federacije, Trgovinske komore Rusije i Ruskog doma danas je posela opštinu Titel. U okviru posete sa predsednikom opštine Titel Draganom Božićem predstavnici ambasade Rusije u Srbiji razgovarali su, između ostalog, o privrednoj saradnji.

Kako je tokom sastanka istakao predsednik Božić, u toku su radovi na uređenju industrijske zone koja se nalazi tik uz reku Tisu i budućim investitorima mogu da ponude ukupno 180 ha zemlje na kojoj je moguće podizanje proizvodnih pogona. Prema Božićevim rečima, kompletno uređenje industrijske zone biće završeno do leta.

Ruska delegacija, nakon sastanka u Opštini, posetila je i Srednju stručnu školu „Mileva Marić“gde je priređen kulturno-umetnički program, a gosti su zatim posetili i preduzeće „Ćirić Agro“, velikog proizvođača i izvoznika jabuka na rusko tržište.

Radna poseta ddelegacije Ruske Federacije završena je u Narodnoj biblioteci „Stojan Trumić“ gde je održana izložba fotografija i tribina sa temom srpsko-ruskih odnosa na kojoj je govorio zamenik ambasadora Rusije Aleksandar Konanjihin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*