Ruma: Postavljanje rasvete u industrijskoj zoni

Do kraja aprila kompletna Industrijska zona Rumaska petlja biće osvetljenja. U toku je postavljanje rasvete na blizu 3 kilometra puta kroz ovu najaatraktivniju industrijsku zonu u Srbiji. Radovi su vredni 45 milona dinara a finansira ih Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine. Industrijsku zonu je danas obišao predsednik opštine Ruma Slađan Mančić. Rasveta će biti postavljena u celoj industrijskoj zoni uz saobraćajnice duge oko 3 kilometra, a ugovoreni rok za završetak radova je 9. maj.

„Rumska petlja“ je zaista atraktivna lokacija za investitore, sa odličnom infrastrukturom, uređenim saobraćajnicama, vodovodnom, kanalizacionom i gasifikacionom mrežom. Nakon postavljanja rasvete imaćemo jedan moderan industrijski park, kako vole da kažu u Nemačkoj. Naredni korak je izgradnja prečistača i time bi zaokružili jednu izuzetno uređenu lokaciju spremnu da dočeka najzahtevnije investitore“, izjavio je predsednik Mančić i napomenuo da interesovanje investitora za „Rumsku petlju“ ne jenjava.

„U Bloku 1 imamo četiri prodata placa i ove godine bi trebala da počne izgradnja novih fabrika, hala, postrojenja. I danas imamo zakazane razgovore sa potencijalnim investitorima, koji su prepoznali pogodnosti naše industrijske zone. Tu je i pismo o namerama „Rumekona“ koji planira proširenje. Ja sam veoma zadovoljan zato što vlada interesovanje investitora za ulaganje u našu opštinu, a i ovi radovi pokazuju da mi želimo da stvorimo najbolje moguće uslove da svi oni koji žele da ulože novac u našu opštinu i otvore nova radna mesta, to i učine“, istakao je Mančić.

Opština Ruma planira da za izgradnju prečistača u industrijskoj zoni „Rumska petlja“ konkuriše za sredstva sa viših nivoa vlasti, ali ukoliko ne bude prostora za tako nešto, spremna je da ceo posao finansira iz sopstvenih sredstava.

Prvobitne procene ukazuju da bi se prečistač u ovoj industrijskoj bio jeftiniji nego onaj u radnoj zoni „Rumen“, zbog toga što na „Rumskoj petlji“ postoje potrebe za izgradnjom biološkog prečistača otpadnih voda i on bi koštao oko 500.000 evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*