Све боље пословање ЈП „Стамбено“, Дом здравља се прикључује на „Солидарност“ (видео)

Јавно предузеће „Стамбено“ у Руми годинама послује у губитку, а добра вест је да се ти губици смањују, те да у локалној самоуправи очекују да ће ово предузеће у наредних годину-две почети да послује у плусу.

 

„Предузеће је дуги низ година суочено са великим проблемима и бележило је константан губитак у свом пословању. То стање се не може променити брзо и лако и никако за неколико месеци или годину дана. Током претходне године само функционисање и организовање рада у Стамбеном довело је до тога да тај губитак почиње да се смањује што значи да полако почињу и они успешније да послују.“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Она је појаснила да је Општина кроз различите мере помаже овом предузећу да да стабилизује своје пословање, пре свега кроз изградњу нових котларница и проширење броја корисника.

 

„Најављујемо још једну меру која ће додатно олакшати њихов рад и смањити њихове губитке, а то је прикључење котларнице у Дому здравља на гасну котларницу Солидарност тако ће директно бити додатно уплаћивано новац од потрошње у Дому здравља нашем предузећу „Стамбено“ и самим тим њима ће бити олакшан рад и пословање и очекујемо у неком наредном периоду да заиста ово предузеће изађе из својих губитака и послује са позитивним радом“, рекал је Ћирић. 

 

Губитак који је остварен током прошле године биће покривен од нераспоређене добити из претходног периода.

 

 

Весна Самарџија