Stejanovci: Pumpna stanica za bolje vodosnabdevanje

Radi stvaranja boljih uslova života za sve građane njene opštine, zajedno sa resornim Pokrajinskim sekretarijatom i javnim preduzećem „Vodovod“, opština Ruma je finansirala izgradnju pumpne stanice za podizanje pritiska u Stejanovcima. Vrednost ove pumpne stanice je 3.554.154 dinara.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je sa čelnim ljudima rumskog „Vodovoda“ juče posetio Stejanovce i obišao novoizgrađenu buster podstanicu i izjavio:

– Verujem da ćemo sa ovom pumpnom stanicom rešiti probleme u vodosnabdevanju Stejanovaca. Dobio sam uverevanja stručnih ljudi da će i u letnjim mesecima, kada je potrošnja vode dosta velika, meštani Stejanovaca imati vodu u dovoljnim količinama i sa odgovarajućim pritiskom. Takođe sam obavešten da će i najudaljenije kuće u selu i one na najvišim lokacijama, imati pritisak vode od 2,2 do 2,5 bara. Nama je drago da smo ove radove, na dobrobit meštana Stejanovaca, partnerski finansirali sa Pokrajinom i javnim preduzećem „Vodovod, rekao je Mančić.

Direktor JP „Vodovod“ Slobodan Stanić najavio je nastavak unapređenja vodosnabdevanja i u drugim selima koja gravitiraju prema Fruškoj gori.

– Imamo u planu slična ulaganja u Malim Radincima i drugim selima na Fruškoj gori. Ovog leta smo zaista uradili mnogo na unapređenju vodosnabdevanja. Pustili smo u rad bunare u Jarku, na Fišerovom Salašu i jedan ispred Iriga, pored nekadašnjeg preduzeća „Fruktal“. Ka Irigu smo isporuku vode povećali sa 55 na 75 litara u sekundi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*