Laćarak: Aktivnosti saobraćajne policije za bezbednost učenika

Tokom i ove školske godine policija u Sremu preduzimaće niz preventivnih mera i aktivnosti, a sve u cilju veće bezbednosti učenika, ali i školske imovine. U zonama škola tokom ovog meseca pojačane su kontrole saobraćaja na putevima, a posebno će biti sankcionisani prekršaji koji se odnose na propuštanje pešaka, posebno đaka, na obeleženim pešačkim prelazima.

Pomoć saobraćajne policije učenicima Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“ u Laćarku je preko potrebna. Školu pohađa 750 učenika, a nalazi se u centru mesta gde je frekvencija saobraćaja izuzetno velika, pa je samim tim i bezbednost dece dovedena u pitanje, zato je saradnja sa policijom veoma važna.

– Ono što je najvažnije je da smo unapredili saradnju kroz niz različitih projekata, a ovaj je samo jedan od njih, kao i predavanja koja ćemo imati za naše prvake i za sve uzraste u različitim oblastima, rekla je Nataša Zec, direktorka škole.

Da su pripadnici policije spremni da pomognu, potvrđuje i Srdjan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica. Kaže da je pojačana kontrola saobraćaja jedna od preventivnih aktivnosti koje pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i ove školske godine redovno obavljaju, kako bi se povećala bezbednost učenika.

– Cilj ove akcije je da se poveća bezbednost učenika koji su krenuli u školu. Tokom septembra pripadnici odeljenja saobraćajne policije biće pojačano prisustvo u zonama škola. Vršićemo kontrolu regulisanja saobraćaja, a prioritet je da se đacima koji su tek sad krenuli u školu pruži pomoć i obezbedi bezbedan dolazak do škole, istakao je Jeftić.

U okviru preventivnog delovanja pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Odeljenja za vanredne situacije u saradnji sa školskim upravama na području Srema, tokom ovog meseca počeće i realizacija projekta Osnovi bezbednosti dece. Projekat Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete biće realizovan u toku cele školske godine, u svim odeljenjima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*