Stara Pazova: Povoljni uslovi za investitore i pokretanje sopstvenog biznisa

Opština Stara Pazova je dobar primer kako u jednoj lokalnoj samoupravi potpuno ravnopravno egzistiraju veliki investitori, mala i srednja preduzeća, kao i zanatske radnje. Tome su doprineli dobra infrastruktura, posvećenost lokalne administracije i čelnih ljudi, koji su od samog starta shvatili koliko je svako novo radno mesto značajno za jednu razvijenu lokalnu samoupravu kakva je Stara Pazova. Danas, stopa nezaposlenosti je ispod pet odsto, a sve je veći broj onih koji se odlučuju za pokretanje sopstvenog biznisa.
Porodična firma „Profi plast“ iz Belegiša bavi se proizvodnjom plastičnih elemenata i alata. Pre 12 godina, glava kuće Siniša Radinović odlučio je da napusti dobro plaćen posao i da zasnuje sopstveni biznis. Pored članova uže porodice on danas zapošljava juoš 18 radnika iz Belegiša. Firma Siniše Radinović jedan je od dobrih primera razvoja preduzetništva u selima staropazovačke opštine.
„Do sada smo sve radili sa našim sredstvima, kako se zarađivalo, tako smo gradili. Sada nas očekuje izgradnja magacina, gde moramo da skladištimo gotove proizvode, jer dolazi zima i imaćemo probleme, tako da to tada moramo da završimo sa tim poslom“, rekao je za naš medijski centar Siniša Radinović.
Opština Stara Pazova smanjila je nezaposlenost u poslednjih nekoliko godina ispod pet odsto. Kako je nedavno istakao predsednik Opštine Đorđe Radinović, tome su doprinele mnogobrojne investicije sa po nekoliko stotina novih radnih mesta, ali i značajan broj malih i srednjih preduzeća, i malih zanatskih radnji, poput Sinišine u Belegišu.
„Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj plati sve projekte što je jako važno i ona je tu da pomogne svima koji počinju svoj biznis, ali i onima koji imaju više iskustva u preduzetništvu“, istakao je Radinović.
Predsednik Opštine Stara Pazova naveo je da će lokalna samouprava i ubuduće pomagati preduzetnicima kako novčano, tako i kroz rad Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u kojoj u svakom trenutku mogu dobiti informacije, ali i pomoć pri prikupljanju dokumentacije neophodne za započinjanje sopstvenog biznisa ili pak za apliciranje na nekom od lokalnih ili republičkih konkusa za subvencionisanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*