Stara Pazova: Podsticaj maloj privredi

50 preduzetnika sa teritorije opštine Stara Pazova dobili su bespovratna sredstva u iznosu od 50 hiljada dinara zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja je sprovela Javni konkurs za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih preduzeća. Predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima je svečano uručio ugovore preduzetnicima kojima su odobrena pomenuta sredstva.
Javnim Konkursom za podršku razvoju preduzetništva, mikro i malih pravnih lica, staropazovačka lokalna samouprava opredelila je ove godine 2,5 miliona dinara podrške namenjenih isključivo za nabavku nove ili polovne opreme i mašina, specijalizovanih alata, repro-materijala i sirovina.
Uručenje 50 ugovora za bespovratna sredstva predstavlja praksu koju jedna od najuspešnijih lokalnih samouprava u Sremu sprovodi već četiri godine unazad. U svom obraćanju, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, rekao je da će ta lokalna samouprava nastaviti da pomaže privrednicima.
Tokom dodele ugovora, predstavnici lokalne samouprave najavili su i podršku u vidu finansijske pomoći poljoprivrednicima sa teritorije opštine Stara Pazova zbog pretrpljene štete usled velike suše koja je zahvatila i područje te opštine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*