Stara Pazova: mesna slava Sveti Ilija

U Staroj Pazovi se obeležava mesna slava Sveti Ilija. Proslava je počela sinoć svečanom dodelom priznanja najboljim učenicima i poveljama pojedincima koji su doprineli daljem razvoju te sremske opštine. Slavlje je simbolično nastavljeno danas brojnim aktivnostima, a između ostalog u zgradi opštine Stara Pazova, čelni ljudi ugostili su predstavnike nekoliko inostranih delegacija i počasne goste.

Mesna zajednica Stara Pazova tradicionalno je nagradila najbolje učenike- đake generacija iz pazovačkih osnovnih škola i ŠOSO Anton Skala. Njima su dodeljene zahvalnice i simbolični pokloni na proslavi povodom mesne slave.

Nagrađeni su:

Valentina Huđec, učenik generacije u OŠ „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi,

Miloš Momčilović , učenik generacije u OŠ „Boško Palkovljević-Pinki“, Denis Balej, đak generacije u OŠ „Simeon Aranicki”  i

Sava Lazić, najbolji učenik u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi.

Proslava mesne slave  Svetog Ilije nastavljena je i nakon svečane večere. U zgradi opštine Stara Pazova organizovan je prijem za goste iz bratskih i prijateljskih opština koji su stigli iz Slovačke, Poljske i Hrvatske. Njima su se obratili predstavnici lokalne samouprave koji su i organizovali svečani prijem kao i program tokom trodnevnog boravka gostiju.

Predsednik opštine Stara Pazova najavio je da će se 2. avgust, praznik Svetog Ilije, od sledeće godine obeležavati, ne kao mesna slava do sada, već kao Dan opštine Stara Pazova.

Kako i biva u našoj zemlji, svaka slava obeležava se tri dana, pa tako će biti i u Staroj Pazovi. U sklopu obeležavanja mesne slave organizovani su brojni sadržaji, kako kulturni tako i sportski.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*