Stanovi za izbegla lica u Staroj Pazovi (VIDEO)

Juče  je u Beloj zgradi u Staroj Pazovi upriličeno uručenje i potpisivanje donatorskih ugovora u okviru Regionalnog stambenog programa koji  je iniciran od strane Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Opština Stara Pazova dodelila je  sredstva za kupovinu 11 seoskih kuća sa okućnicom, porodicama izbeglih lica.

Jedanaest izbegličkih porodica iz opštine Stara Pazova rešilo je svoje stambeno pitanje. To je jedan od najvažnijih egzistencijalnih problema za mnoge, a za mirjanu Marić iz Golubinaca juče je rešen. Ona do sada nije imala svoj krov nad glavom.

Rešavanju stambenih problema izbeglih na području Stare Pazove ovoga puta, pored opštine uključile su se i dve rođene sestre koje su ustupile svoju kuću.

Do sada je regionalnim stambenim programima u opštini Stara Pazova rešeno stambeno pitanje 330 porodica, koje su usled nemilih događaja morale da napuste svoja ognjišta.

Predsednik opštine Stara Pazova Djordje Radinović, koji je i uručivao ugovore porodicama, rekao je da je opština u mogućnosti da na ovaj način pomogne ljudima koji su pre mnogo godina izbegli iz svojih mesta, kao i to da će ta sremska lokalna samouprava  nastaviti da pomaže kad god to  budu uslovi dozvoljavali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*