Шта се крије иза протеста пољопривредника: Двадесетак трактора блокира Нови Сад, предводе их они који су распродали своја газдинства

Опозиција баш у времену политичке и економске кризе у Европи и свету, покушава да дестабилизује нашу земљу изнутра.

Како им подршка у народу опада, опозиција се све чешће одлучује за очајничке потезе попут блокирања путева и малтретирања грађана. После демолирања Новог Сада крајем јула, опозиција се сада одлучила да покуша да дестабилизује нашу државу и Српску Атину преко наводних протеста пољопривредника у овом граду.

Наравно, као и сви претходни, и овај протест је још једно малтретирање грађана од стране групице опозиционара. Наиме, док је јуче на протесту у Србобрану било само 11, данас Нови Сад не блокира стотине незадовољних пољопривредника него, ни мање ни више, него само двадесетак трактора.

Незадовољни грађани, затечени насталом ситуацијом, која није била најављена, постали су још једном таоци политике коју већ дуго времена воде опозиционе странке на челу са Јеремићем и Ђиласом.

“Протесте пољопривредника” предводе људи без газдинства Свима је јасно да циљ ових протеста није борба за пољопривреду, нити за вредне домаћине који својим трудом и радом живе од најплодније земље у Европи, већ жеља да се дође на власт по сваку цену. Томе у прилог говори управо и то да већина оних који учествују у протестима и нема никакве везе са пољопривредом.

Међу њима је и повереник Народне странке у Србобрану Ђорђе Грујић, који се лажно представља као пољопривредник.

Када су новинари 24седам позвали Грујића и питали зашто је сада активан и на овим протестима, он је рекао да се бави пољопривредом и да су сва његова примања од обрађивања земље. Међутим, када смо разговарали са пољопривредницима из његовог села они су то демантовали.

– Нема он везе са пољопривредом, нити обрађује земљу. Па коју земљу би и могао да обрађује када је све распродао!? Он је продао и дедовину и тракторе и пољопривредне машине које је имао. После је покушао да започне неки посао са камионима, али и то је брзо пропало… На овим протестима он учествује политички, а не као пољопривредник. Грујић само гледа како да извуче неку корист од државе – рекао је један од његових комшија.

Међутим, то што само гледа како да се окористи о државу, не значи да овај повереник странке Вука Јеремића, показује барем мало поштовања према нашој земљи. Како другачије објаснити цепање заставе Републике Србије на протестима у Новом Саду које је предводио управо он!?

Грујић, пак, није једини пример да опозиција користи сваки протест како би прикупила неки јефтин политички поен. Наиме, на протестима пољопривредника учествује и Зоран Јанковић, познатији као Ђемба, такође истакнути члан Општинског одбора Народне странке у Србобрану.

Јанковић иначе ужива да прави селфије на блокирним путевима, трагајући за лајковима, што је случај и сада, у покушају да се још јаче додвори својим страначким истомишљеницима који не могу да прихвате чињеницу да их је народ на изборима казнио за све оно што су радили док су имали прилику да буду део владајуће већине.

Следбеници Боре Солунца демолирали Нови Сад

Подсетимо, протест двадесетак трактора није једини покушај дестабилизације Србије под маском борбе за неке комуналне проблеме. Пре само двадесетак дана, под изговором неслагања са Градским урбанистичким планом Новог Сада, предводио је некадашњи градоначелник тог града за време чијег мандата је градски буџет девастиран – Борислав Новаковић, познатији као Бора Солунац.

У немогућности да окупе људе у Новом Саду, опозиционари су на протест довели своје истомишљенике из Београда, који су у Српску Атину дошли “Соколом”, возом који су већ месецима нападали као “бескорисан пројекат”. И поред довожења Београђана, на протесту је на крају било тек пар десетина опозиционара, али мала бројност их није спречила да демолирају центар Новог Сада.

Пар десетина опозиционара дивљало је на улицама Новог Сада неколико сати, нападајући пролазнике и  уништавајући град. После пар напада на грађане који су се затекли на њиховом путу, бесна руља опозиционара је отишла до просторија Српске напредне странке на којима су фасаду засули бојом, а излоге полупали. С обзиром да је екстремисте предводио Бора Солунац чији се син “прославио” управо захваљујући разбијању излога у Новом Саду, не треба да чуди и да су следбаници његовог оца урадили управо то.

Када су завршили са лупањем и уништавањем просторија СНС, опозиционари су се окомили и на заставе Републике Србије, које су кидали и цепали. Међу коловођама је био управо повереник Народне странке у Србобрану Ђорђе Грујић, који је сада повезан и са “протестима пољопривредника” у том месту.

Преузето са портала „24 седам“.