Sremska Mitrovica: Vikend u znaku kotlića

U subotu, 29. septembra održana je manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“ u ovom sremskomitrovačkom naselju. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini“ uz podršku Grada Sremska Mitrovica. Dvadesetdve ekipe imale su priliku da kroz druženje odmere snage u kulinarskim veštinama u prelepom ambijentu porte Hrama Svetih Sirmijskih mučenika. Pored takmičenja u kuvanju kotlića, učesnici ove manifestacije imali su priliku i da pokažu svoje umeće u tradicionalnim sportovima, kao i da u uživaju u kulturno-umetničkom programu koji je upriličen od strane Zavičajnog udruženja „Mostovi na Drini“.
 
Kao domaćin ovog saborovanja predsednik pomenutog udruženja Vitomir Vulin izjavio je da je osnovni cilj skupljanja druženje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa ljudi koji žive u Naselju „Mala Bosna“.
 
Ovu manifestaciju podržao je i Grad Sremska Mitrovica, a pomoćnik gradonačelnika Bogdan Kuzmić istakao je da će Grad nastaviti i dalje da podržava ovu i slične manifestacije uz nadu da će ovo prerasti u jednu ozbiljinju tradiciju jer narod ovog kraja svakako to zaslužuje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*