Počelo emitovanje programa Gradske M televizije

Sremska Mitrovica, administrativni centar Srema konačno ima svoju televiziju. Više od jedne decenije bilo je potrebno da prođe da bi u gradu na Savi ponovo oživela lokalna televizija. Posle Šida, Rume, Inđije i Stare Pazove, sada je i Sremska Mitrovica, najveći i jedini grad u Sremu, dobila lokalnu televiziju. Gradska M televizija na usluzi je svim Mitrovčanima.

Od sada, Mitrovčani, ali i ostali građani Srema, korisnici Kopernikus kablovskog sistema, imaju priliku da na 26. kanalu KCN-a gledaju Gradsku M televiziju.

Predsednik Nadzornog odbora Gradske M televizije general Stojan Konjikovac, rođeni Sremac i lokalpatriota, podseća da je ne tako davno, Sremska Mitrovica imala veoma uglednu televiziju po meri građana.

– Činjenica je da sve opštine u Sremu poseduju jednu do dve televizije, jedino Sremska Mitrovica, glavni, administrativni, kulturni, ekonomski, turistički i istorijski grad nema svoju televiziju. U razgovoru sa običnim ljudima, kao i sa nezaposlenim medijskim radnicima, rodila se ideja da oživimo i oformimo M televiziju u Sremskoj Mitrovici – kaže general Konjikovac.

Prošlo je svega nekoliko meseci od osnivanja televizije do početka emitovanja programa. O tome koliko je bilo teško da se jedna lokalna televizija postavi na zdrave noge, govorio je naš portal predsednik Nadzornog odbora.

– Znao sam da postoji ComNet mreža, udruženje lokalnih i regionalnih televizija. Održali smo niz sastanaka sa odgovornim ljudima iz ComNet mreže, pokupili njihova iskustva u formiranju svojih televizija i stvorili tehničke, tehnološke i kadrovske preduslove da televizija može da počne sa radom na jedan zakonit način. Okupili smo odgovorne ljude u nadzorni odbor i dali poverenje za sada maloj televizijskoj ekipi da počne sa proizvodnjom programa. Veliki broj uglednih ljudi iz privrede, državnih organa na republičkom i regionalnom nivou, iz sfere zdravstva, turizma, kulture, dalo je podršku početku rada naše televizije. Uveren sam da će nekadašnji brend, M televizija, ponovo biti brend Sremske Mitrovice, sada pod nazivom Gradska M televizija – kaže general Stojan Konjikovac.

Članovi Nadzornog odbora televizije napominju da se nastavljaju ulaganja u opremanje studija i kadrovskog potencijala, kako bi program bio što kvalitetniji.

– Želimo da ojačamo veze sa članicama ComNet mreže, kao i da kroz sufinansirajuće projekte damo novi ton i sliku u brendiranju glavnog i jedinog grada u Sremu – napominje predsednik Nadzornog odbora Gradske M televizije general Stojan Konjikovac.

Radu Gradske M televizije priključio se i Sloboda Simić, dugogodišnji upravnik Specijalnog rezervata prirode Zasavica. Simić je deo Nadzornog odbora mitrovačke lokalne televizije, a bio je i jedan od osnivača nekadašnje RTV M.

– Sremska Mitrovica je regionalni centar i jedan veliki grad u Sremu, te ne možemo biti dopisništva drugih televizija, iz Šida ili drugih sremskih mesta. Drago mi je što mogu da pomognem da naš grad, Sirmijum ima svoju lokalnu televiziju. Potrudiću se da pomognem televiziji u pogledu marketinga, kako bi se građani ponovo počeli interesovati za svoju televiziju. Postoje potencijali, tu sam da pomognem i optimista sam da će Gradska M televizija ponovo biti nešto što je bilo značajno u ovom gradu, kao i pre 20 godina – ispričao je Slobodan Simić.

Rukovodstvo i zaposleni u Gradskoj M televiziji otvoreni su za svaki vid saradnje sa kolegama iz drugih medijskih kuća, kako u Sremskoj Mitrovici, tako i u ostatku Srema. Uspostavili smo odličnu saradnju sa KCN televizijom u Šidu, nastavljamo prijateljsku saradnju sa Televizijom Fruška gora iz Rume i RTV Stara Pazova, a nadamo se i otvoreni smo za saradnju i sa kolegama iz Sremske televizije iz Šida.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*