Sremska Mitrovica: Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

U sklopu izgradnje kružne saobraćajnice kod „Horoskopa“ ekipe JKP Vodovod izvode radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Miloša Obilića, Fruškogorskoj i dr Dušana Popovića. U proteklom periodu je položeno oko 400m novih polietilenskih cevovoda, uglavnom većeg prečnika (300 i 200 mm). Ostalo je još  da se stari cevovodi zamene novim na trasi dužine oko 250m, prečnika 160 i 110 mm. Uporedo sa ovim radovima izgrađena su i dva čvorna mesta  – u Fruškogorskoj ulici  i jedno u Ulici Miloša Obilića, gde je stari cevovod stavljen van funkcije, a novi se nalazi na novoj trasi. Takođe, ispred ambulante u Ulici dr Dušana Popovića biće postavljen jedan hidrant. Važan deo posla je i rekonstrukcija kućnih priključaka za oko 40 domaćinstava.

U delu Fruškogorske ulice (od Doma Vojske do „Horoskopa“) se postavlja kanalizaciona mreža, ovoga puta u dužini oko 160 m, sa kućnim priključcima. Ovim će biti zaokruženi radovi u ulici koja do sada nije imala kanalizaciju, što će Mitrovčanima u ovom delu grada konačno omogućiti propisano odvođenje otpadnih voda.

„Svi novi elementi koji su ugrađeni u sistem vodosnabdevanja omogući će potrošačima kvalitetniju isporuku vode, bez kvarova i zastoja. Ova praksa u vezi sa obnavljanjem komunalne infrastrukture pokazala se kao najsvrsishodnije rešenje i pravi momenat za izvođenje radova tog tipa. Potrošači  u ovim ulicama zbog prirode posla povremeno imaju kraće prekide u isporuci vode i ovom prilikom im se zahvaljujemo na saradnji i razumevanju.Rok za završetak ovih radova je 15.oktobar, ali s obzirom da su nam ekipe na terenu i vikendom, i ukoliko lepo vreme potraje, posao bi mogao biti završen i ranije“, rekao je u izjavi za medije Borislav Babić, v.d.direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.

Da podsetimo, prošle nedelje završeni su i radovi kod kružne raskrsnice kod Elektrovojvodine, produžetkom vodovodne mreže do SOŠO Radivoj Popović. Nove vodovodne instalacije u ovoj zoni izgradnje dobili su potrošači u delu ulica Planinska, dr Milana Kostića i Fruškogorska. Postavljeno je blizu 200 m novog cevovoda i rekonstruisana su tri čvorišta sa ugradnjom novih ventila i druge opreme. U Fruškogorskoj ulici je urađena kompletna kanalizaciona mreža.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*