Sremska Mitrovica: Potrošnja vode manja nego prethodnih sezona

 

Tokom juna, jula i avgusta ove godine, zabeležena je nešto manja potrošnja vode u odnosu na leta iz prethodnih godina. Tome su svakako doprinele i vremenske prilike, jer smo imali leto sa češćom pojavom kiše i pada temperature, što je umanjilo korišćenje vode za zalivanje. U najtoplijem julu iz Postrojenja za preradu vode prema potrošačima je potisnuto od 300 do 340 l/s vode, a maksimum je zabeležen 11. jula – 355 l/s (oko 20 sati). Tokom dana sa nižom temperaturom trošilo se oko 250 l/ s, što je uobičajena potrošnja van letnje sezone.

Ovo leto, po korišćenju vode, najsličnije je onom iz 2010. i 2014. godine. Rekord potrošnje i dalje ostaje leto 2012. kada je do potrošača u jednom danu potisnuto 467 l/s vode,dok su u julu 2011, 2013 i 2015. ti maksimumi iznosili nešto preko 400 l/s.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vodosnabdevanje je bilo stabilno. Zastoji su bili retki, uz minimalno trajanje – oko sat vremena i to najčešće zbog sanacije kvarova. Prekide u vodosnabdevanju imali su i potrošači u zoni podvožnjaka zbog izvođenja radova na vodovodnoj mreži. Otežano vodosnabdevanje bilo je i u Laćarku zbog radova u sklopu izgradnje puta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*