Sremska Mitrovica: Opštinsko udruženje za pomoć osoba sa Daun sindromom osvojilo medalje na „Lix openu“

Sremskomitrovačko Opstinsko udruženje za pomoć osoba sa Daun sindromom osvojilo je  medalje i pehare na Svetskom kupu u motorici „LIX OPEN“ u Beogradu. Tim povodom  za njih je upriličen doček u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici gde su im uručeni tabtel računari.

14339993_1300328046667337_514064524_o

Jelena Kekić, članica Udruženja, osvojila je medalju u govornoj motorici, bronzana medalja u disciplini trka za mlade otisla je u ruke Filipu Bojaniću, a Aleksandar Kovačević proglašen je za najtalentovanije dete sa Daunovim sindromom. Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković istakao je da je ponosan na članove ovog udruženja.

Opstinsko udruženje za pomoć osoba sa Daun sindromom ima 34 člana. Sa njima svakodnevno rade defektolozi i vaspitači kroz tri radionice: šivenje, dekupaž i osamostaljivanje. Sekretar udruženja Radovan Kekić rekao je da ovakva takmičenja podižu samopouzdanje osoba sa Daunovim sindromomi i doprinose njihovoj socijalnoj inkluziji.

Sportsko udruženje LIX iz Beograda organizovalo je ovu manifestaciju po drugi put za redom za za decu i mlade sa  autizmom i teškoćama.  Pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku  Sekretarijata za sport grada Beograda, Srpskog saveza za razvoj motorike i Centra za odojčad, decu i mlade-Zvečanska.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*