Sremska Mitrovica: Obnova vodovodne mreže u centru grada

????????????????

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Vuka Karadžića privodi se kraju. Ovi poslovi u sklopu revitalizacije saobraćajnice u centralnom gradskom jezgru pokazali su se kao primer dobre prakse ostvarene u prethodnom periodu, kada se u okviru jednog projekta realizuje nekoliko infrastrukturnih radova.
Kada je reč o radovima koje izvodi JKP Vodovod, upravo je završeno postavljanje polietilenskih cevovoda, a njihova ukupna dužina je oko 500 metara, od čega je 200 metara sekundrani vod (prečnik 110 milimetara), a 300 metara – primarni (prečnik 250 milimetara). Završena je i rekonstrukcija sva četiri čvorna mesta, a paralelno sa ovim radovima rade se i novi priključci na distributivnu mrežu. Kompletna obnova podrazumeva zamenu starih cevovoda novim, postavljanje novih ventila i drugih pripadajućih elemenata.
– Bitno je napomenuti da su obezbeđeni odgovarajući protivpožarni hidrantski priključci, što je od velike važnosti ako se zna da se u ovom delu grada nalaze brojne ustanove kulture, preduzeća, ugostiteljski objekti i drugi pravni subjekti. Cilj je da se na ovaj način osigura kvalitetno vodosnabdevanje, sa minimumom rizika od kvarova, što praktično znači kontinuirano i bezbedno vodosnabdevanje u narednim godinama – rekao je Borislav Babić, v.d. direktora JKP Vodovod Sremska Mitrovica.
Prema planu, kompletan posao mogao bi biti završen u narednih desetak dana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*