Inđija: Otvorena kupališna sezona na Gradskom bazenu

Tačno u podne kapije Gradskog bazena u Inđiji otvorene su za posetioce čime je zvanično počela ovogodišnja kupališna sezona. Pored redovnih, obezbeđeni su i mnogobrojni dodatni sadržaji, poput hidomasažnog bazena koji je izgrađen pre samo nekoliko dana.

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak simbolično je prisustvovao otvaranju nove kupališne sezone na Gradskom bazenu u Inđiji poručivši da je zadovoljan načinom na koji zaposleni u Ustanovi Sportski centar vode računa o Gradskom bazenu.

-Nakon izvedenih radova bazen sada izgleda mnogo lepše i nadam se da će naši sugrađani uživati u ovim dodatnim sadržajima. Pravimo već sada plan šta ćemo raditi sledeće godine- istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija i dodao da su prvi put uspeli da napune korito bazena za dva dana a da građani Inđije to nisu osetili u vidu restrikcija vode.

-Sva javna preduzeća su radila kao jedno i pomogli, svako na svoj način, da bazen bude spreman za novu kupališnu sezonu. Nadamo se lepom vremenu, lepoj sezoni i svima želimo da uživaju na Gradskom bazenu- kaže Gak.

Prethodnih meseci, u okviru druge faze rekonstrukcije bazena, izgrađen je hidromasažni bazen dimenzija 6×6 metara i nalazi se sa leve strane tobogana, neposredno uz dečiji bazen. U okviru ovog bazena je postavljeno 17 hidromasažnih mlaznica za leđa i 17 hidromasažnih mlaznica na dnu bazena. Reč je o plitkom bazenu dubine 90 cm i on će se prelivati u veliki bazen stvarajući efekat vodopada i to je samo jedna od novina na Gradskom bazenu.

-Uložen je veliki trud i mi smo uspeli da u veoma kratkom roku, za 25 dana, završimo sve što smo planirali da se uradi do početka kupališne sezone- istakao je Ilija Trbović, direktor Ustanove Sportski centar Inđija i dodao da je nabavljeno 50 novih ležaljki, te da Gradski bazen sada raspolaže sa ukupno 140 ležaljki, za koje je prošle godine vladalo veliko interesovanje-istakao je Ilija Trbović, direktor Ustanove Sportski centar Inđija

U planu je i treća faza rekonstrukcije bazena, projekat je završen, a iduće godine će biti sprovedeni radovi. Podsetićemo, prošle godine su sprovedeni radovi na prvoj fazi rekonstrukcije bazena, odnosno postavljene su nove behaton ploče oko korita bazena, prelivne rešetke, obnovljena fasada i krov na upravnoj zgradi koji je prokišnjavao i ugrožavao rad filter stanice. Inače, inđijski bazen je prošlog leta imao rekordnu posećenost sa zvaničnim brojem od 54.000 kupača a ove godine nadležni očekuju da će taj broj biti još veći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*