Sremska Mitrovica: Mitros izlazi na rusko tržište

Od ponedeljka, 05. septembra u Industriji mesa „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici počeće proizvodnja za tržište Rusije, potvrdio je tokom današnje posete toj fabrici ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske Unije.
Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović posle obilaska kompanije, izrazio je zadovoljstvo uspšenom proizvodnjom, ali i time što se prerađuje domaće svinjsko meso.
On je, obilazeći kompaniju „Mitros“, u sklopu akcije  „Dan otvorenih vrata“, za posete zainteresovanih građana, istakao da je to primer kako treba da izgleda prerađivačka industrija u Srbiji.
„Ovo je ono o čemu pričamo, prerađivačka industrija kao mesto gde se stvara dodatna vrednost. Interes ovog ministarstva je da se pravi dodatna vrednost, kao i novi kapaciteti na tržištu, ne smo u ovoj industriji nego i u voćarstvu i tako dalje“, poručio je ministar.
Ramo Adrović, direktor „Mitrosa“ rekao je da se u fabrici trenutno prerađuje 800 svinja dnevno, kao i da će se povećavati kapaciteti shodno potrebama izvoza. Industrija mesa „Mitros“ trenutno zapošljava 116 radnika s tim što će u ponedeljak zaposlenje naći još 40 lica, a do kraja septembra u fabrici će raditi ukupno 200 radnika.
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković, tokom obilaska postrojenja, naveo je da je Grad od početka podržavao pomenute investitore kao i da će im ubuduće pružiti svu neophodnu pomoć.
Kompanija „Mitros“ iz Sremske Mitrovice trenutno ima oko 100 domaćih kooperanata i da će do kraja godine biti potpisani ugovori sa njih 700, kao što je i planirano.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*