SREMSKA MITROVICA: MESNA ZAJEDNICA “BLOK B” OBELEŽILA SAVINDAN

Svetosavsko praznovanje Mesna zajednica “Blok B” iskoristila je da još jednom posvedoči svoju odanost lokalnoj zajednici čiji je deo, kao i da ponudi još jednu potvrdu svoje ljubavi prema deci i humanosti ptema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.
Članovi Saveta jedne od najaktivnijih mitrovačkih mesnih zajednica su najpre podelili 580 paketića za sve mališane sa teritorije “Bloka B”. Paketići su deljeni u prostorijama Mesne zajednice, a kako nam je rekao prvi čovek “Bloka B” Miroslav Smrzlić, Savindan je odabran kao praznik đaka i dece.Blok b
– Već godinama u nazad Savindan je dan kada delimo paketiće i kada kao Mesna zajednica povlačimo crtu, sumiramo utiske i razmišljamo o onome što smo uradili i što je još pred nama. Pakete koje smo obezbedili dobila su sva deca, bez obzira na to koje su veroispovesti. Tako je bilo i tako će biti u budućnosti jer smatramo da nema većeg i lepšeg dečijeg dana od Savindana, objasnio je Smrzilć.
Mesna zajednica “Blok B” bila je ove godine i kum slave u Osnovnoj školi “Jovan Popović”, pa članovi njenog Saveta učešćem u organizaciji i izvođenju predstave i svega što je nakon nje sledilo dali svoj doprinos obeležavanju Savindana kao praznika svih školaraca.
Obeležavajući Svetog Savu, Savet je upriličio i prijateljsku večeru za sve one koji su tokom godine podržali i pomogli njen rad. Večera je održana u prostorijama Mesne zajednice, a zahvaljujući gostima iz Republike Srpske nije izostalo ni tradicionalno veselje uz harmoniku.
Svoju humanost, Mesna zajednica “Blok B” iskazala je i na drugi dan Svetog Save kada je u prostorijama Udruženja “Daun” u Sremskoj Mitrovici podeljeno dvadeset paketića za članove udruženja koje daje pomoć i podršku osobama sa Daun sindromom.
Kako je tom prilikom istakao prvi čovek Udruženja Radovan Kekić, ovo nije prvi put da Mesna zajednica “Blok B” pomaže rad udruženja. Članovi Saveta su istakli da će sa ovom praksom nastaviti i dalje, a sve u ime Svetog Save i humanosti koja je, kako su istakli, danas potrebnija nego ikada.Paketici

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*