Inđija: Obeležena školska slava – Sveti Sava

Na svečanoj akademiji u Kulturnom centru Inđija najboljim profesorima i učenicima uručene su Svetosavske povelje. Ove godine domaćin akademije bila je PU  „Boško Buha“. Tradicionalno , Svetosavskom akademijom i podelom Svetosavskih povelja obeležena je školska slava Sveti Sava i u opštini Inđija. Ovogodišnji dobitnici povelja su Slobodanka Bosnić, profesor razredne nastave u OŠ „Petar Kočić“, Milorad Milovanović, profesor istorije u OŠ „22. jul“ Krčedin, Slavica Lazič, takođe profesor istorije u inđijskoj Gimnaziji. U konkurenciji učenika osnovnih i srednjih škola nagrađen je Uroš Svilar, učenik osmog razreda OŠ „Dušan Jerković“ Inđija i Snežana Marković, vaspitač PU „Boško Buha“.
Ove godine domaćin i organizator Svetosavske akademije bila je PU „Boško Buha“ iz Inđije koja je pripremila prigodan program u kojem su učestvovala deca iz vrtića ali i iz inđijskih osnovnih škola.
Svečanoj akademiji prisustvovali su i predstavnici  lokalne samouprave. Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija istakao je da će ta lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje i školsku infrastrukturu.
Kako je Gak naveo tradicija obeležavanja školske slave Svetog Save biće nastavljena i podignuta u narednim godinama na viši nivo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*