Sremska Mitrovica: 600 učesnika dolazi na Srem folk fest

Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ odrzaće se od 11. do 14. avgusta na Zitnom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Festivalski koncerti počinju u 20 i 30, a prethodiće im defilei svih učesnika centralnim ulicama grada od  19 i 30. Ove godine u Sremsku Mitrovicu doći ce oko 600 učesnika iz 13 zemalja sa svih kontinenata: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Čile, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Peru, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Turska i Srbija.

Kao i prethodnih godina, posetioci će imati priliku da uživaju i u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša i moći će da kupe neki od originalnih suvenira i proizvoda domaće radinosti na štandovima u blizini Zitnog trga.

Utorak, 15. avgust, rezervisan je za Tamburaško veče „Od begeša do prima“, sa početkom u 20:30, takođe na Žitnom trgu. Ljubitelji tamburice uživaće u muzici nekoliko tamburaških sastava: „Dobra banda“ Kikinda, „Ladan špricer“ Novi Sad, „Sremska banda“ Sremska Mitrovica i Ženski tamburaški sastav „La Banda“ Novi Sad.

Srem folk fest je od 2015. godine clan Međunarodne federacije folklornih festival CIOF , sto je kako je danas rečeno na konferenciji u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici potvrda kvaliteta i garancija da festival ispunjava sve standarde.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*