Srem. Mitrovica: Sporazum o zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici potpisan je Sporazum o zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Sporazumom je definisana koordinacija rada partnerskih organizacija u svim fazama zaštite dece. Lokalne institucije potpisivanjem ovog sporazuma prikljičile su se realizaciji projekta „Unapređenja intersektorske saradnje u zaštiti dece od nasilja“ koji sprovodi Centar za prava deteta uz pomoć UNICEF-a.
Potpisnici sporazuma su:
Centar za socijalni rad „Sava“ Sremska Mitrovica
Policijska uprava, Osnovno javno tužilaštvo, Više javno tužilaštvo, Gradske uprave za obrazovanje i  zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Dom zdravlja, Kancelarija za mlade, Crveni Krst i Opšta bolnica.
–  Sporazum predstavlja unapređenje saradnje koja već postoji na lokalnom nivou i predviđa uglavnom preventivi rad. To podrazumeva dogovor svih institucija koje će napraviti plan i program za narednih godinu dana kako bi se  reagovalo preventivno na vršnjačko nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Pored redovnih sastanaka sa ciljem prevencije, održavaće se i  vanredni sastanci  kako bi se izašlo u susret zahtevima škola ili onima  koji prijavi nasilje – istakao je direktor Centra za socijalni rad „Sava“ , Branislav Vukmir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*