Sportska oprema i rekviziti Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Irigu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Irigu, gde je putem konkursa resornog sekretarijata obezbeđena nova sportska oprema i rekviziti za školsku salu.

Sekretar Batez je tom prilikom istakao da je ova podrška u skladu sa prioritetima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je ulaganje u sportsku infrastrukturu u osnovnim i srednjim školama.

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, u kojoj čak pet decenija nije obnavljana sportska oprema, kako je Batez naveo, za ove potrebe na Konkursu za finansiranje sanacije, adaptacije, opremanja i izgradnje sportske infrastrukture, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je milion dinara.

„Drago mi je što sam video i kako je ova škola renovirana i što sam bio u prilici da prisustvujem nastavi fizičkog vaspitanja, koja sada nesmetano fukcioniše uz nove rekvizite“, rekao je sekretar.

On je naglasio činjenicu da opština Irig, njihova osnovna škola i Sportski savez, spadaju u red onih koji posebno vode računa o školskom sportu u našoj pokrajini, što je jedan od prioriteta Strategije za razvoj sporta AP Vojvodine.

Batez je pohvalio izuzetno rukovodstvo i entuzijazam prisutan u ovoj osnovnoškolskoj ustanovi u Irigu i naveo da će resorni sekretarijat i dalje biti na raspolaganju za podršku u realizaciji sportskih projekta kako u ovoj, tako i u ostalim školama u Vojvodini. Osnovni cilj je, kako je naglasio, da se zajednički sa lokalnim samoupravama, što veći broj dece usmeri na bavljenje sportom i fizičkim aktivnostima.

Direktorka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Sanja Nikolić naglasila je značaj ovakvih poseta i zahvalila na podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

„Mi smo konkurisali za ova sredstva u okviru pokrajinskog projekta „Pokreni se – razvedri se“. Zahvalni smo Sekretarijatu, koji nas je podržao i omogućio nam da zamenimo kompletnu sportsku opremu u našoj školi“, istakla je direktorka Nikolić i osvrnula se na izuzetnu saradnju kako sa resornim sekretarijatom, tako i sa Sportskim savezom opštine Irig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*