Mirović obišao radove na izgradnji „Staze zdravlja“ u Vrdniku

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je završne radove na izgradnji i uređenju „Staze zdravlja“ koja će povezati centar Vrdnika sa Vrdničkom kulom, istorijskom građevinom iz 13. veka, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 115 miliona dinara. Reč je o radovima koji su obuhvatili asfaltiranje, postavljanje bankina, javnu rasvetu i saobraćajnu signalizaciju.

„Ova investicija važna je u komunalnom, turističkom i u svakom drugom smislu. Opština Irig je mesto koje ima turistički potencijal, i mi sa ovakvim investicijama doprinosimo razvoju turizma“, kazao je predsednik Mirović.

Prošle godine, podsetio je predsednik Mirović, rekonstruisali smo put od Vrdnika do Jaska, a u toku je i rekonstrukcija putnog pravca Ruma-Irig.

„Narednih nedelja biće započeti radovi i na uređenju centra Iriga. U planu je i rekonstrukcija puta od Venca do Zmajevca. Želimo da Irig sustigne razvijenije opštine i da postane mesto koje će biti na ponos svih nas“, istakao je Mirović.

Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine do danas, izdvojila više od 221 milion dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u opštini Irig u oblastima lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, saobraćajne infrastrukture i u oblasti kulture.

Izgradnjom ove staze unaprediće se turistički potencijali naše opštine jer smo prevashodno opredeljeni za razvoj turizma, rekao je predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*