SM: Uspeh Mitrovčanki na Dance Open festivalu

Na Plesnom festivalu koji je održan po treći put u Požarevcu, članice Plesnog kluba “Sirmium dance” prvi put su predstavljale svoj klub i grad.

Vladala je prelepa takmičarska atmosfera koja je okupila veliki broj koreografa koji se trude da u Srbiji razviju baletsku umetnost i po tome je ovo takmičenje i bilo specifično, a i mnogo važno za mitrovački klub. Učenice Nataša Kević i Eleonora Jokić Runtić su učenice prvog razreda baletske škole i ovo je bila prilika da se predstave pred žirijem vrhunskih baletskih pedagoga.

Nataša Kević se takmičila u kategoriji contemporary moderan balet i osvojila drugo mesto, što je visok rezultat jer je prvo mesto zauzela učenica PK “Dance Factory” klub koji je poznat po osvajanju mnogih svetskih medalja, dok je treće mesto zauzela članica grada domaćina.

U kategoriji jazz duo Nataša Kević i Eleonora Jokić Runtić zauzele su prvo mesto, što ih je posebno obradovalo jer su imale veliku tremu zbog konkurencije.

– Sve čestitke za organizaciju je pokupila i Maja Skenderović Bonić, a već sledeće godine u isto vreme naš klub će na ovo takmičenje otići u većem broju, rekla je predsednica PK “Sirmium dance” Svetlana Rimac.

Nataša Kević i Eleonora Jokić Runtić se već sledećeg vikenda spremaju za Winter Dance Fest koji se održava u Banjaluci i zajedno sa svojim drugarima iz kluba će se boriti u nekoliko plesnih disciplina. Krajem decembra ih očekuje i kontrolni ispit prvog razreda baletske škole u Pančevu u baletskoj školi “Dimitrije Parlić”.

unnamed

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*