СМ: Почела подела плавих канти у месним заједницама

Јавно комунално предузеће Комуналије заједно са сремскомитровачким месним заједницама почело је са поделом плавих канти за пластику, папир и метал. Митровчани треба да се јаве у своју месну заједницу како би добили плаву канту на поклон. Биће подељена 7.571 канта, за сада само за становнике градских месних заједница.

Под слоганом „Брзо и лако у Сремској Митровици сада одваја свако“ у Сремској Митровици почела је реализација пројекта одвајање кућног отпада. У току  је подела 7.571 плаве канте за становнике градских месних заједница.

Месна зајеница 22.август у Сремској Митровици до сада је поделила 400 плавих канти за
пластику, папир и метал, а канте је и даље могуће преузети сваким радним даном од 9 до 13 часова.

Из ЈКП Комуналије апелују на Митровчане да дођу у просторије своје месне заједнице и потпуно бесплатно преузму плаву канту за рециклажни отпад, а обзиром на то да ће се са пражњењем ових канти почети тек када се све поделе.

По окончању поделе плавих канти од 240 литара, уследиће постављање контејнера за примарну сепарацију отпада на више локација у граду. Пројекат одвајања кућног отпада финансира Краљевина Шведска преко Министраства заштите животне средине. Партнери на пројекту су Град Сремска Митровица и ЈКП Комуналије.

Татјана Међедовић