СМ: Отворен сервисно – продајни центар Џон Дир механизације

У Сремској Митровици је отворен сервисно-продајни центар компаније КИТЕ доо, генералног заступника Џон Дир механизације. Посао је добило једанаест инжињера са тенденцијом даљег запошљавања.

На отварању су о значају овог центра за пољопривреду Срема говорили министар пољопривреде Мађарске Иштван Нађ, као и министар пољопривреде Србије у техничкој влади, Бранислав Недимовић. Како је речено, у наредним данима, компанија КИТЕ отвориће сервисно продајни-центар и на Ченеју.

Уз интоирање химни Мађарске и Србије и пресецањем врпце, нова пословна јединица компаније КИТЕ ДОО отворена је у Сремској Митровици. У питању је логистички центар највеће светске компаније у производњи пољопривредних машина, амерички „Џон Дир“, чији је главни задатак већа заступљеност најмодерније пољопривредне технологије, уз адаптацију у локалним условима.

“2016-те године , након сусрета са генералним директором Џон дира, констатовали смо да имамо шта да тражимо на српском тржишту и тада је положен темељ овога где смо сада. Основна идеја И перспектива коју је Иштван Сабо, некадашњи оснивач КИТЕ својевремено ставио на папир, веродостојна је и жива и дан данас. Наша визија је иста као и у Мадјарској, дакле реч је о предаји највиших , најсавременијих технологија и технолошких процеса, као и њиховој дистрибуцији на ове просторе и  упознавње са њима свих субјеката који су за то заинтересовани”, рекао је Левенте Сабо, извршни директор КИТЕ ЗРТ.

Присутнима у Сремској Митровици се обратио и Имре Киш, генерални директор компаније КИТЕ ДОО, који је измедју осталог рекао да само овако модеран и добро опремљен комплекс може да омогући висок стандард едукације који компаније настоји да обезбеди свима који су за то и заинтересовани.

 

Нова пословна јединица компаније КИТЕ ДОО у Сремској Митровици изграђена је захваљујући програму инвестиционе помоћи за Западни Балкан, Мађарске агенције за промоцију извоза – ХЕПА, који је покренуло Министарство спољних послова у Мађарској.

 

План је да ова пословна јединица постане значајна тачка на аграрној мапи Србије, дајући нови импулс свеукупном развоју домаће пољопривреде.

 

Пословна јединица у Сремској Митровици је комплекс објеката површине 1.000 м2, а целокупан простор, обухвата површину 2,1 ха. Комплекс садржи канцеларијске просторије, изложбени простор и сервисну радионицу. Затворен складишни простор, који ће се користити како за резервне делове, опрему, тако и производе из сектора агрономије, изграђен је на површини 100 м2.

 

Осим овога, у оквиру комплекса у Сремској Митровици обезбеђен је и простор површине 1.000 м2 намењен за складиштење машина на отвореном и демонстрацију машина.

Златко Марковиновић