СМ: Одвајање кућног отпада и повећање стопе рециклаже

У Градској кући у Сремској Митровици одржана је презентација пројекта “Одвајање кућног отпада”, чији је циљ повећање стопе рециклаже.

С обзиром на то да је Сремска Митровица један од најуспешнијих градова у којима се врши примарна сепарација отпада, у понедељак 30. маја на митровачком Градском тргу биће реализована манифестација “Златна недеља”, којом ће овај важан пројекат бити званично и започет.

30. маја са почетком у 11 часова, на Тргу Ћире Милекића биће организоване занимљиве такмичарске игре, за ученике основних школа са територије Града, које ће бити везане управо за тему sепарације отпада.

Важно је напоменути да ће кроз реализацију овог пројекта, а кроз инвестиције Европске уније, у наредном периоду, Сремска Митровица добити 2 возила за прикупљање одвојеног отпада, више од 7500 плавих канту, за индивидуална домаћинства, 133 контејнера за одлагање папира, пластике и метала и 112 контејнера за сакупљање стакла.

Пројекат спроводи Министарство заштите животне средине Републике Србије, уз помоћ Европске уније и Владе Краљевине Шведске. Партнери су Град Сремска Митровица и Регионална депонија “Срем – Мачва”.

Татјана Међедовић

Фото/Илустрација pixabay