Акција КЗМ Беочин: „Дрога убија, спорт развија“

beocin predavanja kzm

Протекле недеље Канцеларија за младе Општине Беочин у сарадњи да Рехабилитационим центром „Дуга “ одржали смо низ предавања о превенцији наркоманије у ОШ „Јован Грчић Миленко“.

„Наша циљна група били су ученици седмог и осмог разреда основне школе, јер сматрамо да је важно да у тим годинама чују нешто о овој теми, па су тако предавања и била конципирана и прилагодјена њиховом узрасту“, изјавила је Тамара Црепуља, координаторка Канцеларије.

Овим предавањима, КЗМ Беочин је започела акцију под називом „ДРОГА УБИЈА, СПОРТ РАЗВИЈА“ и циљ је да се утиче на свест младих и скрене им се пажња на то да постоје многи аспекти у животу кроз које могу да граде себе као личности, од спорта до културе, и да је дрога једна од ствари која може на том путу да им буде велика препрека коју треба да заобиђу.

„Трибинама је присуствовало укупно 250 ученика, који су били подељени у мање групе, а заслуге приписујемо сјајним предавачима из центра Дуга, који су, будући да су и сами прошли кроз тежак живот и изборили се са канџама дроге, успели нашим ученицима да ставе до знања да ипак у животу не треба сва врата да отварају“, каже Црепуља.

С обзиром на то да је проблем наркоманије широко распрострањен код младих, у КЗМ Беочин сматрају да су мере превенције итекако потребне, јер, како кажу „важно је да постанемо данас активни и свесни да бисмо ублажили и предузели превентивне мере у односу на проблеме од сутра или прекосутра“.