СМ Каритас: Од окупационе терапије до социјалног предузећа за особе са инвалидитетом

 

У оквиру Дневног боравка сремскомитровачког Каритаса пуштена је у рад машина за израду папирне галантерије на којој ће радити корисници са менталним сметњама. Пројекат „Од окупационе терапије до социјалног предузећа за особе са инвалидитетом“ финансијски је подржан од стране Министарства спољних послова Немачке.

„Од окупационе терапије до социјалног предузећа за особе са инвалидитетом“ назив је пројекта који реализује сремскомитровачки Каритас. Корисници Дневног боравка биће радно ангажовани на машини за израду папирне галантерије, а све у циљу њихове реинтеграције у заједницу.

Особе са менталним сметњама које ће радити на овој машини у Каритасовом Дневном боравку побољшаће моторички, радни и социо-емоционални капацитет.

Радно ангажовање на машини за израду папирне галантерије први је корак ка оснивању социјалног предузећа. Вредност донације је 15.000 евра.

Партнери сремскомитровачком Каристасу на пројекту су Амбасада Немачке у Београду, Град Сремска Митровица, Центар за социјални рад и Општа болница у  Сремској Митровици. Пројекат „Од окупационе терапије до социјалног предузећа за особе са инвалидитетом“ финансиран је у оквиру програма Немачке развојне сарадње Министарства спољних послова Савезне Републике Немачке.

Биљана Селаковић