SM: Izabran novi mali gradonačelnik

Nakon što je na konkursu za učenike drugih razreda osnovnih škola napisao najlepši literarni rad na temu “Kad porastem biću gradonačelnik”, Ognjen Kostić, iz Osnovne škole “Sveti Sava”, odlukom komisije izabran je za novog malog gradonačelnika Sremske Mitrovice. U Gradskoj kući, Ognjen se družio sa mitrovačkim gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, gde je ukazao na ono što bi promenio, ali i ono što mu se najviše dopada.

Novom malom gradonačelniku primopredaju dužnosti uputio je Marko Ćelap iz Laćarka, dečak koji je prošle godine izabran na ovu funkciju. Uz želje da se ne sekira i da posao obavlja onako dobro kao i prethodnik, Ognjen i Marko razmenili su dužnosti. Novi mali gradonačenik, Ognjen Kostić, nije krio svoje oduševljenje novim zadatkom.

mali3

– Voleo bih da opština bude još lepša, a das a mojim drugarima provodim vreme u balon sali i bioskopu. Želeo bih kao gradonačelnik da donesem u svoju školu mnogo lopti i da nam svaka učionica bude mnogo lepša, rekao je novi mali gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Gradonačelnik Sanader izrazio je zadovoljstvo što ima čast da upozna svog naslednika, na period od godinu dana. Uz savete za budućnost, gradonačelnik je Ognjenu i Marku dodelio prigodne poklone.

– Veoma mi je drago što mogu da upoznam decu koja će jednog dana zaista raditi ono što trenutno ja radim, koja će biti na funkciji koju ja obavljam. Za to im treba mnogo truda, rada i kvalitetno obrazovanje, a nadam se da će naš grad uz ovakvu decu biti zaista još lepše mesto za život, rekao je Sanader.

mali

Mali gradonačelnik posetio je i Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici, gde je uz druženje sa nacelnikom Djurom Mandicem ispunio svoju želju da se provoza i u vozilima Policije.

ognjen-kostic

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*