СМ: Вртић „Стоногица“ организовао хуманитарни базар за операцију две девојчице

Предшколска установа Стоногица из Сремске Митровице по трећи пут организовала је хуманитарни базар на Градској плажи којем су се радо одазвали родитељи деце која похађају вртић, али и друштвено одговорни појединци. Прикупљено је 145.000 динара, а новац ће бити уплаћен за операције две девојчице.

Предшколска установа Стоногица већ по устаљеној традицији наставља да организује хуманитарне акције. Овог лета на Градској плажи одржан је велики хуманитарни базар на којем се сакупљала помоћ за лечење Ирине Петровић и
Анђелине Веселиновић.

Као и до сада, на ову хуманитарну акцију радо су се одазвали родитељи деце која похађају вртић Стоногицу.

Подршку хуманитарном базару на Градској плажи пружио је Игор Јурић испред Центра за несталу и злостављану децу.

Како истиче Весна Станимировић, директорка ПУ Стоногица, колектив вртића заједно са родитељима до сада је организовао преко 100 хуманитарних акција  намењених деци.

Посетиоци плаже овога пута били су у прилици да купе накит, књиге, цвеће, воће, слике, играчке, уникатне предмете, али и ваучере за шминкање, третмане лица, теретану, зубарске услуге и тако помогну лечење две девојчице.

И овога пута Митровица је показала своју хуманост. Магдалена и Кристина Папрић, Никола и Огњен Петровић и Теодора Трнић су деца која су неуморно анимирала пролазнике не би ли сакупили што више новца за њихову другарицу Ирину. На хуманитарном базару прикупљено је  укупно 144.920 динара, а новац ће бити уплаћен за лечење Анђелине Веселиновић и Ирине Петровић.

Биљана Селаковић