Наставља се Румско културно лето: САРС одушевио Румљане

Фото/ Општина Рума
Пред пуним Градским тргом у Руми синоћ је у оквиру манифестације Културно лето наструпио београдски САРС бенд. Како и сами кажу, синоћни концерт био је изазован за њих јер након Короне недостаје директна интеракција са публиком. 
„У Руми смо први пут , ето прилике да смо коначно стигли, пошто је градско трг у питању сигуран сам да ће бити различите публике, од 7 до 77 и после ћемо видети каква ће бити енергија вечерас. Има и старих песама које људи очекују да чују има и нових са последњег албума, песме које најављују најновији албум који тек треба да изађе на јесен ако будемо довољно добри, а хеј кафано је друго сингл са тог албума.“, кажеарко Ковачевић из САРС бенда.
 И управо тако – Румљани од 7 до 77 година играли су и уживали уз старе и добро познате хитове САРС-а попут Буђав лебац, Дебели лад, Ратујемо ти и ја, али и нумере са новијих албума. Рума је наступом овог оригиналног и упечатљивог бенда показала да је програм Културног лета садржајан и прихватљив за свачији укус, рекла је председница Општине Рума Александра Ћирић.

„То показујемо и на самом почетку имали смо концерт класичне музике, поп музике Гарави сокак, сад улазимо у викенд где смо се одлучили да приредимо концерте за љубитеље рок музике. Такође, почеле су у Културном лету да учествују и наше установе културе Завичајнни музеј и Градска библиотека, синоћ смо имали промоције књига, видимо по реакцијама суграђана и публике да су веома прихваћени и задовољни одабиром и музике и уопште читавим садржајем Културног лета“, истакла је Ћирић.

Председница је најавила и да за сада све у вези са Културним летом иде по плану, те да очекује да неће бити већих одступања од објављеног програма, као и да се нада да ће временске прилике ићи на руку и извођачима и публици.

Весна Самарџија
Фото/ Општина Рума